Tarinamme

IP-Heikkilän tarina alkoi vuonna 1987, kun rakennusinsinööriksi 1980 valmistunut ja työkokemusta kerännyt Jouni Heikkilä päätti perustaa opiskelukaverinsa kanssa rakennuskonsulttitoimiston. Heikkilän sanojen mukaan “voimat pakottivat ranteissa” ja intohimosta projektijohtamiseen päätettiin perustaa oma yritys. Ensimmäinen projekti oli jo heti tiedossa, tamperelaisen yksityissairaalan saneeraus. Muutenkin töitä oli paljon ja kehitys tapahtui nopeaa.

“Ei ihan perinteinen rakennusliike.”

Aluksi kahden rakennusinsinöörin yrityksen nimenä toimi Inssipalvelu Oy. Kun Heikkilä jäi yksin omistajaksi, vaihtui myös nimi IP Heikkiläksi.

Jo ensimetreistä asti IP Heikkilä on ollut tunnettu vahvasta projektijohtamisesta ja kapasiteetista sopeutua erilaisiin haasteisiin. Toiminta on organisoitua ja tämä mahdollistaa mukanaolon hyvinkin haasteellisissa projekteissa. Tausta rakennuskonsulttiliikkeenä luo pohjan IP Heikkilän toiminnalle rakennusliikkeenä.

IP Heikkilän työnjäljelle ominaista on se, että yksityiskohdista ei tingitä. Tämä näkyy niin huolella loppuun viedyissä projekteissa kuin vaikkapa viimeistellyissä työkopeissa ja työvälineissä. Myös työmaat halutaan pitää aina siisteinä.

IP Heikkilä on edelleen perheyritys, joka on vakiinnuttanut paikkansa Kemissa ja Oulussa luotettavana ja osaavana toimijana. Vuodesta 2010 saakka mukana on ollut myös Jounin poika, Taavi Heikkilä. Yrityksessä on toteutettu 2018-2020 sukupolvenvaihdos, jossa ammattitaito ja vuosikymmenien kokemus saa jatkoa osaavissa käsissä. Tällä hetkellä IP Heikkilässä yhdistyykin pitkä kokemus raikkaisiin ideoihin ja näkemyksiin.