Taavin ajatuksia yrittäjyydestä

IP Heikkilä on edelleen perheyritys, joka on vakiinnuttanut paikkansa Kemissa ja Oulussa luotettavana ja osaavana toimijana. Vuosikymmenen alusta saakka mukana on ollut myös Jounin poika, Taavi Heikkilä. Yeittäjyydessä yhdistyvät ammattitaito. Tällä hetkellä IP Heikkilässä yhdistyykin pitkä kokemus raikkaisiin ideoihin ja näkemyksiin.

Mistä lähti ajatus yrittäjäksi?

“Ehkä siihen on huomaamattaan kasvanut vuosien varrella, kun isä on työskennellyt todella paljon myös kotoa ja itsekin luonnollisesti päässyt osallistumaan toimintaan jo lapsesta. Ala-asteella ollessani tietokoneella sai pelata, jos myös teki sillä maksuerätaulukkoja ja laskuja yritykselle. Yläasteikäisenä työura alkoi kehittymään rakennustyömaille apulaisen hommiin loma-aikoina ja näin jatkui kunnes lähdin opiskelemaan yliopistoon.” IP Heikkilän toimitusjohtajana tätä nykyä työskentelevä Taavi Heikkilä muistelee.

"Opintojen loppuvaiheessa toimin rakennuttajakonsulttina isommassa yrityksessä. Siellä nämä aiemmin mainitut asiat loksahtivat paikalleen ja tie yrittäjyyteen alkoi konkretisoitua, kun vaihdoin konsultin työt isän rakennusliikkeeseen, perustimme Ouluun toimiston ja aloimme kasvattamaan liiketoimintaa Oulussa sekä kehittämään koko yritystä uuteen vaiheeseen."

Yrittäjän ominaisuudet

Taavin mukaan yrittäjälle on tärkeää kyky visioida ja luoda pitkäjänteisiä suuren mittakaavan tavoitteita, tehdä töitä niiden eteen ja tarvittaessa muuttaa niitä sekä kyky hahmottaa kokonaisuuksia, jonka perusteella on helpompi johtaa itseään sekä muita.

Yrittäjältä vaaditaan myös hyvää stressinsietokykyä, jos sitä ei ole, niin matka on raskas. Samat asiat pitää tehdä oli mielentila mikä tahansa. Pitää ottaa oppia tehdyistä virheistä, eikä toistaa niitä. Kukaan ei menesty yksin, yhdessä tekemisessä on koko IP Heikkilän toiminnan sielu, kyky luoda hyviä yhteistyösuhteita ja verkostoja, joiden kanssa yhdessä viedä asioita eteenpäin.

Mitkä ovat menestyksen tekijät?

Elintärkeää on, että liiketoiminta tuoliesimerkissä on usemman jalan varassa. 4 jalkainen tuoli ei vielä kaadu jos yksi jalka katkaistaan, 2 jalalla jo keikuttaa, mutta todennäköisesti ehditään korjata katkaistuja jalkoja. Yhden jalan tuoli menee nurin samantien, jos se ainoa jalka katkaistaan.

Kehittäminen tietysti se ainainen asia. Yleisesti yrityksen, jotka kehittävät toimintaansa menevät eteenpäin ja menestyvät verrattuna yrityksiin, jotka eivät näin tee. Isot menestystarinat ovat yleensä niitä, kun keksitään jotain uutta liiketoimintaa tai kehitetään vanhaa riittävän uudelle tasolle.

Tietenkin myös hyvät asiakassuhteet, oikeat työntekijät ja prosessit määritelty niin, että kaikki viihtyvät työssään ja homma toimii tehokkaasti.

Haluatko kuulla lisää?

Huom! Tiedoston maksimikoko 10MB
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.